بارش برف و باران در برخی از جاده‌های خراسان رضوی (۲۵دی ۱۴۰۳) تردد خودرو‌های پلاک شهرستانی در تهران ممنوع می‌شود؟ ترافیک سنگین در خروجی‌های مشهد (۲۵ دی ۱۴۰۳) آزادی زندانی محکوم به اعدام پس از ۲۳ سال حبس در پایان هفته خراسان رضوی، میزبان باران و برف می‌شود (۲۵ دی ۱۴۰۳) ویدئو | پدر یا فرمانده؟! کلاهبردار سایت‌های خرید و فروش کالا در مشهد دستگیر شد آخرین وضعیت ترافیکی محور‌های شمالی کشور (۲۵ دی ۱۴۰۳) دانشگاه درباره مسائل فرهنگی و ارزش‌های اجتماعی، دینی و فرهنگی جامعه مسئول است طهرانچی: دانشگاه آزاد می‌خواهد حیات طیبه را برپا کند کمی «بیشتر»، کمی «کمتر» من، بابا و کارت‌پستال مریم امامی قیمت بلیت قطار‌های مسافری افزایش یافت؟ (۲۴ دی ۱۴۰۳) درس اول: رعایت انسان آنچه باید از طریق توسعه فردی رقم بخورد سالم‌ترین و مغذی‌ترین ماده غذایی جهان دیده شدن یک قلاده شغال در برخی پارک‌های مشهد | هنگام مواجه با حیوانات وحشی چه کاری انجام دهیم؟ تعطیلی برخی مدارس به دلیل شیوع آنفلوآنزا «شایعه» است بسیاری از خدمات ضروری بیماران تحت پوشش «بیمه» نیست لغو سه پرواز رفت و برگشت فرودگاه کرمانشاه به دلیل شرایط نامساعد جوی مسیر (۲۴ دی ۱۴۰۳) وزارت بهداشت: ۳۶ هزار میلیارد تومان برای تأمین زیرساخت‌های افزایش ظرفیت پزشکی نیاز داریم گرانی دارو گریبان‌گیر بیماران تالاسمی ارتباط بین ویروس تبخال دهان و آلزایمر ارائه خدمات تخصصی به مادران باردار نیازمند مراقبت ویژه در بیمارستان امام‌رضا (ع) مشهد (۲۴ دی ۱۴۰۳) تأمین حدود ۳ هزار میلیون دلار برای واردات دارو امیرعلی اکبری: توله‌شیر را به یگان حفاظت محیط زیست تحویل می‌دهم تصادف مرگ بار در مشهد ماجرای رازآلود پرونده پدر گم شده را فاش کرد | باران پس از ۳۰ سال پدرش را پیدا کرد هزینه نوار تست قند خون به ماهی ۲ میلیون تومان می‌رسد | دوراهی سلامت و هزینه در مسیر درمان دیابتی‌ها پیش‌بینی هواشناسی مشهد و خراسان رضوی، امروز (دوشنبه، ۲۴ دی ۱۴۰۳) | بارش باران در سطح استان از پنجشنبه
سرخط خبرها

بی مهری مشهدی‌ها به اهدای پلاسما خون

  • کد خبر: ۴۶۷۵۴
  • ۲۳ مهر ۱۳۹۹ - ۱۴:۰۴
بی مهری مشهدی‌ها به اهدای پلاسما خون
با وجود اعلام نیاز سازمان انتقال‌خون به پلاسما برای درمان کرونا، تاکنون فقط ۵۰۰ شهروند این درخواست را اجابت کرده اند
محمد کاملان - ســــرانــجـام پــس از کش  و قوس‌های فراوان، برخی بسیار و آزمایش‌های مختلف، آن طور که پزشکان اعلام کرده اند، پلاسمادرمانی اکنون بهترین راه برای درمان و کنترل کروناست. پلاسمای خون بیمارِ کرونایی که دربردارنده پادتن است استخراج و به بیمار دیگری که هنوز درگیر کروناست تزریق می‌شود. بیمار دریافت کننده از طریق تلقیح پادتن و با دریافت پلاسمای بیشتر تا مرز بهبودی پیش می‌رود. پلاسمادرمانیِ کرونا برای اولین بار و به صورت آزمایشی در مشهد اجرا شد و بعد از موفقیت آمیز بودن آن، الگویی شد برای تسری به بقیه استان‌های کشور.


اهدای پلاسما، فقط ۲ درصد!

طبق آخرین آمارها، تنها ۷۰۶۶ نفر از بیماران کرونایی بهبودیافته، یعنی چیزی در حدود ۲ درصد، پلاسمایِ خونشان را برای درمان بیماران بدحال اهدا کرده اند. این آمار در شهر مشهد هم چندان بالا نیست و بیماران بهبودیافته بنابه دلایلی هنوز به اهدای پلاسما رغبت پیدا نکرده‌اند.


تحقق ۵۰ درصد پیش بینی‌ها

مدیرکل انتقال خون خراسان رضوی با اشاره به تازه‌ترین آمار اهدایِ پلاسمایِ خون برای درمان بیماران کرونایی در مشهد گفت: در ابتدای تأیید پلاسمادرمانی برای کرونا، مشهد به عنوان پایلوت این طرح انتخاب شد و تا امروز حدود ۵۰۰ بیمار بهبودیافته کرونا برای اهدای پلاسما به سازمان انتقال خون مراجعه کرده اند. البته توقع داشتیم با توجه به این حجم از مراجعه و بستری برای بیماری کرونا، اهدایِ پلاسما خیلی بیشتر از این‌ها اتفاق بیفتد و پیش بینی می‌کردیم که بعد از ۶ ماه، ۱۰۰۰ نفر مراجعه کننده داشته باشیم، اما می‌بینید که از نظر اهدای پلاسما، شرایط خیلی خوب نیست.


هیچ خطری ندارد

دکتر مجید عبداللهی با تأکید بر این مسئله که برخلاف تصور مردم، اهدایِ پلاسما در شرایطی کاملا امن انجام می‌شود و هیچ خطری بیمار بهبودیافته را تهدید نمی‌کند، ادامه داد: در پایگاه‌های اهدای خون همه پروتکل‌های بهداشتی رعایت می‌شود. ضمن اینکه ما موظفیم از فرد سالم خون بگیریم و از طرف دیگر اهدایِ پلاسما باعث انتقال کرونا نخواهد شد.

مدیرکل انتقال خون خراسان رضوی در ادامه بیان کرد: پایگاه اهدای خون امام رضا (ع) در خیابان دانشگاه و مقابل خیابان کفایی تنها مرکزی در مشهد است که برای اهدایِ پلاسما در نظر گرفته شده است و بهبود یافته هایِ کرونا بعد گذشت ۲۸ روز از بهبودی قبل از مراجعه به این مرکز و برای مطلع شدن از اینکه شرایط اهدای پلاسما را دارند یا نه، با شماره تلفن ۳۸۵۱۶۳۰۰ تماس بگیرند.


پلاسمادرمانی، فقط با ارائه مدرک پزشکی

معاون فنی اداره کل انتقال خون استان نیز با اعلام شرایط اهدای پلاسما برای بهبودی بیماران کرونایی، افزود: برای شناسایی افرادی که واجد شرایط اهدای پلاسما هستند، شاخص‌هایی فنی در نظر گرفته شده است که پزشکان سازمان انتقال خون قبل از مراجعه افراد با بررسی این شاخص‌ها به این نتیجه می‌رسند که ادعای فرد مبنی بر ابتلا به کرونا، درست است یا نه و اینکه آیا شرایط اهدایِ پلاسما دارند یا خیر؟

دکتر علی حسنی ادامه داد: جدایِ از این شاخص ها، افرادی که قصد اهدایِ پلاسما برای درمان بیماران کرونایی را دارند، باید مدارکی مثل آزمایش آنتی بادی یا PCR سی تی اسکن ریه، سوابق بستری، گواهی پزشک و هر مدرک دیگری را که تأیید می‌کند آن‌ها به کرونا مبتلا بوده اند به سازمان انتقال خون ارائه بدهند تا پس از بررسی مشخص شود که آیا فرد می‌تواند پلاسما اهدا کند یا خیر؟

به نظر می‌رسد در شرایطی که به گفته مسئولان، به این زودی‌ها نباید منتظر رسیدن واکسن کرونا بمانیم، بهتر است بهبودیافته‌های کرونا، با اهدای پلاسمای خود، شرایط را برای بهبودی تعدادی بیشتری از شهروندان مهیا کنند.
گزارش خطا
ارسال نظرات
دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تائید توسط شهرآرانیوز در سایت منتشر خواهد شد.
نظراتی که حاوی توهین و افترا باشد منتشر نخواهد شد.
پربازدید
{*Start Google Analytics Code*} <-- End Google Analytics Code -->